A bolgár és az észt szövetség azt kéri az Európai Labdarúgó Szövetségtől (UEFA), hogy vizsgálja ki a két válogatott szerdai, törökországi, egymás elleni felkészülési mérkőzését, amelyet magyar bírói hármas vezetett, s a végeredmény furcsán alakult ki. Az antalyai észt-bolgár meccs 2-2-re végződött úgy, hogy mind a négy gól 11-esből született. Az előző Lettország-Bolívia meccs 2-1-re végződött, és mindhárom gól büntetőből esett - közölte a bolgár szövetség elnöke. A négy tizenegyest hozó észt-bolgár összecsapást Lengyel Kolos vezette, két segítője pedig Selmeczi Krisztián és Csák János volt. A bolgár és az észt szövetség azt kéri az Európai Labdarúgó Szövetségtől (UEFA), hogy vizsgálja ki a két válogatott szerdai, törökországi, egymás elleni felkészülési mérkőzését, amelyet magyar bírói hármas vezetett, s a végeredmény furcsán alakult ki. Az antalyai észt-bolgár meccs 2-2-re végződött úgy, hogy mind a négy gól 11-esből született. Az előző Lettország-Bolívia meccs 2-1-re végződött, és mindhárom gól büntetőből esett - közölte a bolgár szövetség elnöke. A négy tizenegyest hozó észt-bolgár összecsapást Lengyel Kolos vezette, két segítője pedig Selmeczi Krisztián és Csák János volt. Az MTI beszámolója szerint mindhárom játékvezető engedélyét azonnali hatállyal felfüggesztették.

Vágner László, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) játékvezető bizottságának vezetője szerint nem lett volna joga az Észtország-Bulgária (2-2) találkozón közreműködnie annak a magyar bírói hármasnak, amely itthon alacsonyabb osztályokban vezet mérkőzéseket. "Az alapgondolat szerint a nemzetek közötti válogatott mérkőzéseket FIFA-listás bíróknak kell vezetni, de néha előfordul, hogy helyi játékvezetőket kérnek fel, ugyanakkor nekik is első osztályúnak kell lenniük" - nyilatkozta az MTI érdeklődésére Vágner, aki aktív játékvezetőként megjárta az 1998-as világbajnokságot.
 
Lengyel Kolos vezette, Selmeczi Krisztián és Csák János volt a Budapest-bajnokságban és az NB III-ban működnek közre. "Elmondásuk szerint ők egy ifjúsági tornára kaptak meghívást, arról nem is tudtak, hogy itt A-válogatott találkozót kell majd vezetniük, és ezért kényszerhelyzet állt elő" - mondta Vágner, aki hozzátette a magyar játékvezetői hármas "nem sok jóra számíthat". Később jelezte: mindhárom játékvezető engedélyét azonnali hatállyal felfüggesztették.
 
- A felelősség a mérkőzés szervezőit terheli - mondta. "Döbbenten állok a hír előtt, biztos, hogy amíg én vagyok a bizottság elnöke, a három játékvezető nem vezet több mérkőzést Magyarországon. Azonnal levelet írok az érintett szövetségeknek, s miközben elnézést kérek tőlük, jelzem, az MLSZ-nek semmi köze a küldéshez."
 
Az UEFA egyelőre nem reagált a bolgárok és az észtek kérésére.

A bejegyzés trackback címe:

https://nyero.blog.hu/api/trackback/id/tr202654783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása